Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΜΕΡΑΝΙΑΝ (POMERANIAN)

Μια από τις πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων. Το Πομεράνιαν, με τη χαρακτηριστική αλεπουδίστικη μουσούδα του και τη φουντωτή ουρά του, αποτελεί σήμερα δημοφιλή επιλογή για κατοικίδιο συντροφιάς. Χαρούμενο, ενεργητικό και ανεξάρτητο μα συνάμα πιστό και τρυφερό, το Πομεράνιαν έχει κλέψει τις καρδιές ζωόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Διεθνή Κυνολογικό Όμιλο (Fédération Cynologique Internationale –IFC), το Πομεράνιαν ανήκει στην οικογένεια των Γερμανικών Σπιτζ (German Spitz) και είναι ο ...νάνος της οικογένειας, γνωστό σε πολλές χώρες με την ονομασία Dwarf German Spitz.

pom_flower
pom_cute proud_pom
pom_puppy pomwhiite pom_pup

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το Πομεράνιαν είναι σκύλος πολύ μικρού μεγέθους, με συμπαγές σώμα. Έχει μακριά μουσούδα σαν αλεπούς και όρθια, στητά αυτιά. Τα μάτια του είναι σκουρόχρωμα και αμυγδαλωτά και η έκφρασή του ζωηρή και έξυπνη. Έχει ιδιαίτερα φουντωτό και αφράτο τρίχωμα και η ουρά του είναι χαρακτηριστική. Είναι «φτερωτή» και γυρίζει προς τα πίσω, κολλώντας στο σώμα και ανοίγοντας σαν βεντάλια, κάνοντας το Πομεράνιαν μοναδικό στην εμφάνιση και ακαταμάχητο.

Ύψος: 18-30 cm

Βάρος: 1-3 kg

Χρώμα και Τρίχωμα: Το τρίχωμά του αποτελείται από δύο στρώματα. Το εσωτερικό στρώμα είναι πυκνό, μαλακό και φουντωτό και το εξωτερικό πολύ μακρύ, ίσιο και τραχύ. Η ουρά είναι ιδιαίτερα φουντωτή και υπάρχει άφθονο τρίχωμα, σαν...χαίτη γύρω από το λαιμό και το στήθος.

Στο Πομεράνιαν εμφανίζονται σχεδόν όλα τα χρώματα, χρωματικά μοτίβα και παραλλαγές. Τα πιο συνήθη χρώματα είναι το μονόχρωμο καστανοκόκκινο, πορτοκαλοκόκκινο, μαύρο, καφέ, κρεμ και άσπρο.
white_pom black_pom pom_red
Άσπρο Μαύρο Καστανοκόκκινο

Μπορεί να είναι parti-colored -άσπρο με σημάδια από ένα ή περισσότερα χρώματα-,
μαύρο με ανοιχτό κιτρινωπό καφέ και πολλοί άλλοι συνδυασμοί.
pom_parti parti_pom2 black&tan_pom

Άσπρο με καστανοκόκκινo
Άσπρο με μαύρο Μαύρο με κιτρινοκαφέ



ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ



Το Πομεράνιαν είναι γεμάτο ζωντάνια, δραστήριο και περίεργο, πάντα σε επιφυλακή, με ιδιαίτερα ευχάριστη και χαρούμενη προσωπικότητα.



Είναι πολύ πιστό και αφοσιωμένο στο αφεντικό και την οικογένειά του, αλλά μπορεί να γίνει πεισματάρικο και ιδιόρρυθμο, γι’ αυτό απαιτείται αυστηρότητα και συνέπεια από τη μεριά του ιδιοκτήτη. Μπορεί να γίνει απαιτητικό με έναν...μαλακό ιδιοκτήτη, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες του.



Είναι έξυπνο και πρόθυμο να μάθει, έτσι μπορεί να εκπαιδευτεί εύκολα.



Έχετε υπόψη ότι το Πομεράνιαν είναι περήφανο και τολμηρό και πολλές φορές αψηφά το μικρό του μέγεθος, με αποτέλεσμα να μη διστάζει να επιτεθεί σε μεγαλύτερους σκύλους. Σε γενικές γραμμές όμως, οι σχέσεις του με άλλους σκύλους και άλλα κατοικίδια είναι συνήθως πολύ καλές, δεδομένου ότι οι συστάσεις θα γίνουν από νωρίς και με το σωστό τρόπο.



Έχει την τάση να είναι επιφυλακτικό προς τους ξένους και να γαβγίζει ακατάπαυστα όποτε κάποιος άγνωστος εισέλθει στην ιδιοκτησία του. Το γάβγισμά του είναι ιδιαίτερα ηχηρό καθιστώντας το ένα εξαίρετο σκύλο φύλακα μια και προειδοποιεί για τυχόν παραβίαση της ιδιοκτησίας σας. Το μικρό του μέγεθος βέβαια περιορίζει το ρόλο του ως σκύλο φύλακα. Το Πομεράνιαν απλά σας προειδοποιεί. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας!



Είναι τρυφερό και συνάμα περήφανο και ανεξάρτητο, ίσως το πιο ανεξάρτητο από τις ράτσες-μινιατούρες. Αν και είναι θαυμάσιος σύντροφος και απολαμβάνει να περνά χρόνο με την οικογένεια, εντούτοις δεν προσκολλάται πάνω σας.



Δε συνίσταται για πολύ μικρά παιδιά. Η υπερβολική σημασία και προσοχή που προέρχεται από μικρά παιδιά, μπορεί να το κάνουν νευρικό και οξύθυμο. Τα πηγαίνει όμως εξαιρετικά καλά με μεγαλύτερα, πιο πειθαρχημένα παιδιά.



Το ευχάριστο ταμπεραμέντο του και η τρυφερή του φύση, το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για ηλικιωμένα άτομα.



ΦΡΟΝΤΙΔΑ



Χρειάζεται αυστηρή και συνεπή εκπαίδευση μια και μπορεί να γίνει πεισματάρικο και απαιτητικό αν οι συνθήκες του το επιτρέπουν. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της υποδοχής των ξένων. Μάθετε στο Πομεράνιαν ότι είναι εντάξει να γαβγίζει όταν εντοπίσει ξένους στην ιδιοκτησία σας, αλλά μετά πρέπει να σταματά.



Είναι δραστήριο και ζωηρό και χρειάζεται καθημερινή βόλτα και παιχνίδι. Αν έχετε πρόσβαση σε ασφαλή έκταση όπου μπορεί να τρέξει χωρίς το λουρί του, ακόμα καλύτερα. Η ελλιπής άσκηση, η πλήξη και η ανία οδηγούν το σκύλο αυτό σε ποικίλα προβλήματα συμπεριφοράς.



Το πολύ μακρύ, διπλό τρίχωμά του, χρειάζεται συχνό χτένισμα, περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Αν και χρονοβόρα, η διαδικασία αυτή είναι σχετικά εύκολη. Το Πομεράνιαν μαδάει ολόχρονα και το εσωτερικό στρώμα του τριχώματος μαδάει μια ή δύο φορές το χρόνο.



Καθαρίζετε συχνά τα μάτια, τα αυτιά και κόβετε τα νύχια του. Τα δόντια του πρέπει επίσης να τυγχάνουν της πρέπουσας φροντίδας. Συχνά εμφανίζει οδοντικά προβλήματα και τείνει να χάνει τα δόντια του σε σχετικά νεαρή ηλικία. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη φροντίδα στο θέμα των δοντιών. Ξηρά τροφή καλής ποιότητας, βούρτσισμα, ειδικές βιταμίνες και άλλα σκευάσματα, συχνές επισκέψεις στο κτηνίατρο για check-up και καθαρισμό είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της καλής υγείας των δοντιών και των ούλων.



Μην το κάνετε μπάνιο πολύ συχνά, καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει σημαντικά έλαια οδηγώντας σε κακή κατάσταση του δέρματος και του τριχώματος.



Τα κουταβάκια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και εύθραυστα λόγω του μικρού τους μεγέθους, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή.



Συνήθως, οι εγκυμονούσες θηλυκές χρειάζονται καισαρική τομή για να γεννήσουν.



ΥΓΕΙΑ



Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας είναι μία πάθηση η οποία προκαλεί μετακίνηση της επιγονατίδας (Luxating patella).



Είναι επιρρεπές σε καρδιακά και δερματικά προβλήματα, ιδιαίτερα αλλεργίες.



Επιρρεπές σε μολύνσεις του ματιού και παθήσεις όπως καταρράκτη και ξηροφθαλμία.



Έχει οδοντικά προβλήματα και τείνει να χάνει τα δόντια του σε σχετικά νεαρή ηλικία.



ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ



15 χρόνια.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΒΗΡΙΚΟ ΧΑΣΚΥ

Γενική Περιγραφή

Tο σώμα των Xάσκι είναι ελαφρά πιο μακρύ από το ύψος τους και η εικόνα τους είναι αθλητική, γεμάτη ισορροπία και χάρη. Tα μάτια τους είναι καστανά ή γαλανά ή καθένα από ένα χρώμα. Συχνά διαθέτουν μια λευκή μάσκα στο πρόσωπο και η έκφρασή τους είναι πάντα φυλική και δείχνει ζώο έτοιμο για δράση. Tα αυτιά είναι όρθια και τριγωνικά και το χρώμα τους μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από λευκό έως μαύρο.

Προέλευση Βόρεια Σιβηρία.
Aρχικός προορισμός φυλής Bοηθούσε στο κυνήγι και έσερνε τα έλκηθρα με την λεία.
Xρώμα Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, ακόμα και το μαύρο ή κάτασπρο.
Mέγεθος Mέτριο
Ύψος στα ακρώμια

θηλυκό αρσενικό
51-56 cm 53-60 cm

Bάρος

16-23 kg 20-27 kg

Τρίχωμα – περιποίηση Tρίχωμα πυκνό, μετρίου μήκους, σε δύο στρώσεις, με πυκνό και μακρύ εσωτερικό και σκληρό εξωτερικό. Xρειάζεται καλό βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Mαδάει πολύ σε «τούφες» δυο φορές τον χρόνο, εκτός αν μένει σε διαμέρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να μαδάει όλο τον χρόνο.
Aνάγκη για άσκηση Xρειάζεται έντονη και συνεχή άσκηση – όχι απλή βόλτα αλλά τρέξιμο - και δεν μπορεί να μείνει κλεισμένο στο σπίτι.
Xαρακτήρας Aυτόνομο, φιλικό, λίγο ανυπάκουο και σκληροτράχηλο. Έξυπνο, επικοινωνιακό, δύσπιστο και πολλές φορές επιθετικό απέναντι σε άτομα που δεν γνωρίζει ή σε άλλα σκυλιά.
Εκπαίδευση Πρέπει να γνωρίζουμε καλά τη φυλή, να εκπαιδευτεί από πολύ νωρίς και να μην περιμένουμε την απόλυτη υπακοή. Bαριέται εύκολα και έχει την τάση να ακούει μόνο όταν θέλει.
Eιδικές ικανότητες Kουβαλάει βαριά φορτία, τραβάει έλκηθρα, γίνεται ένας καλός συνεργάτης.
Eυαισθησίες φυλής – ασθένειες Aν και είναι ανθεκτικό στις ασθένειες υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει δυσπλασία και οφθαλμολογικές ασθένειες όπως καταράκτη, ενώ ελάττωμα θεωρείται και η ατελής σύνδεση της οδοντοστοιχίας.
Kατάλληλο για σκυλί εργασίας, συνεργάτης, όπως και για να σύρει πολύ βαριά φορτία.
Aκατάλληλο για φύλακας, προστασία και για ανθρώπους που θέλουν ένα σκύλο για «μέσα στο σπίτι» και που δεν φεύγουν ποτέ από την πόλη (μαζί του!).

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΙΣ – ΠΟΥΝΤΛ / CANICHE - POODLE






ΡΑΤΣΑ: Κανίς, Πουντλ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Γαλλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Θεωρείται το “Εθνικό σκυλί της Γαλλίας” αλλά οι θεωρίες για την πραγματική καταγωγή του διίστανται, πάντως αυτό το σκυλί ήταν γνωστό στην Νότια και Κεντρική Ευρώπη από τον 16ο αιώνα. Αυτό το κομψό σκυλί σαλονιού, στην αρχή ήταν κυνηγόσκυλο και ειδικευόταν στο κυνήγι υδρόβιων καθώς επίσης και στο να βρίσκει την πανάκριβη τρούφα. Το κούρεμα που γίνεται στο Κανίς δεν είναι μόδα της εποχής μας, αλλά οι κυνηγοί υδρόβιων για να μην βαραίνει το σκυλί από το νερό, να είναι ευκίνητο και να μην κρυώνει, το κούρευαν αφήνοντας τρίχωμα στα σημεία που χρειαζόταν προστασία ενώ η τούφα στην άκρη της ουράς ήταν για να φαίνεται όταν κολυμπούσε. Έτσι σύντομα στη Γαλλία έγινε της μόδας το κούρεμα σε αυτά τα σκυλία και από σκυλί κυνηγιού έγινε σκυλί συντροφιάς και η αγαπημένη ράτσα της αριστροκρατίας, ειδικά στο Παρίσι του 19ου αιώνα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι σκυλί μεσαίου μεγέθους, το ύψος του κυμαίνεται από 35 μέχρι 45 εκ. και το βάρος του από 15 μέχρι 20 κιλά. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες. Έχει σγουρό τρίχωμα που δεν μαδάει και τα χρώματά του είναι το άσπρο, μαύρο, καφέ, γκρι και βερικοκί. Έχει ζωηρά μάτια και τα αυτιά του ξεκινάνε χαμηλά και είναι καλυμμένα με πλούσιο τρίχωμα. Εκτός από το Κανονικό Κανίς υπάρχει το Μεγάλο Κανίς (Υ. 45-60 εκ.), το Κανίς Μινιατούρα (Υ. 28-35 εκ.) και το Κανίς “toy” (25-28 εκ.)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ενεργητικό, δραστήριο, πιστό, φιλικό και περήφανο σκυλί. Εκπαιδεύεται εύκολα, ειδικά όταν η εκπαίδευση γίνεται σαν παιχνίδι, είναι υπομονετικό, αγαπά πολύ τα παιδιά και μπορεί να παίζει άφοβα μαζί τους.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΝΙΣ: Είναι πολύ καλός σκύλος συντροφιάς, ζει σε διαμέρισμα και κοιμάται μέσα στο σπίτι. Δεν μαδάει, χρειάζεται επαγγελματική περιποίηση 2-3 φορές το χρόνο και για να μην μπερδεύεται το τρίχωμά του πολύ τακτικό βούρτσισμα. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα τροφής και αρκετή άσκηση.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Boerboel

To Boerboel είναι ένας μεγαλόσωμος, μυώδης, έξυπνος σκύλος. Η καταγωγή του είναι από την Νότια Αφρική ενώ η φυλή αυτή είναι ακόμα υπό εξέλιξη. Παραμένει άγνωστο το ποιες φυλές διασταυρώθηκαν για να δημιουργηθεί το boerboel αν και μαρτυρίες μιλάνε για μίξη bull mastiff και bull dog εκτός άλλων.

Χαρακτήρας

Το boerboel είναι ένας υπάκουος και ευφυής σκύλος με ισχυρά ένστικτα φύλαξης. Παρόλο το μέγεθος τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά, ειδικά αυτα που γνωρίζει.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μπεζ, καστανό με ή χωρίς πιτσιλιές άλλου χρώματος

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 64-70 cm θηλυκά 59-65 cm

Βάρος: αρσενικά έως 90 kg θηλυκά έως 70 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς. Χρειάζεται κυρίαρχο ιδιοκτήτη.

Χρήσεις

Φύλαξη

Γερμανικός Ποιμενικός

Χαρακτήρας

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι ένας σχετικά μεγαλόσωμος δυνατός σκύλος με ωραίες αναλογίες.Θεωρείται σκύλος εργασίας και είναι θαρραλέος, υπάκουος και πάντα σε επαγρύπνηση. Εξαιρετικά πιστός, με αυτοπεποίθηση και ψηλό δείκτη νοημοσύνης. Άριστα εκπαιδεύσιμος με εξαιρετική ικανότητα μάθησης. Ο γερμανικός ποιμενικός λατρεύει να βρίσκεται με τα μέλη της οικογένειάς του ενώ είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση για να μην γίνει επιθετικός.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο με καφέ και μαύρη μουσούδα.

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 60-65 cm θηλυκά 55-60 cm

Βάρος: 35-40 kg

Προβλήματα

Πιθανά προβλήματα υγείας είναι δυσπλασία, δυσπεψία, επιληψία

Χρήσεις

Φύλαξη, σωματοφυλακή, διάσωση, οδηγός για τυφλούς, σκύλος αστυνομίας

Groenedael (βέλγικος ποιμενικός)

Χαρακτήρας

Το groenedael είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους βέλγικου ποιμενικού. Οι άλλοι 3 είναι το Tervuren, το Malinois και το Laekenois. Το groenedael είναι ένας πολύ κομψός, μυώδης αλλά ευκίνητος σκύλος. Έχει ψηλό δείκτη ευφυίας, είναι υπάκουος, συγκροτημένος με ισχυρά ένστικτα φύλαξης. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία για να μην γίνει ντροπαλός ή ευαίσθητος. Χρειάζεται επίσης εντατική αλλά όχι σκληρή εκπαίδευση μιας και μπορεί να γίνει μη συνεργάσιμος όταν βρεθεί υπό πίεση. Ως σκύλος εργασίας, έχει ανάγκη από αρκετή καθημερινή άσκηση.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο, μαύρο με λευκό στο στέρνο, το πιγούνι ή τις πατούσες.

Τρίχωμα : πυκνό, σχετικα μακρύ αλλά πιο κοντό στα πόδια

Υψος : αρσενικά 61-66 cm θηλυκά 56-61cm

Βάρος: αρσενικά 29-34 kg θηλυκά 27-32 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Χρήσεις

Φύλαξη, σωματοφυλακή, σκύλος αστυνομίας, σκύλος συντροφιάς

Rottweiler

Χαρακτήρας

Το rottweiler είναι ένας πληθωρικός, μυώδης, ευφυής, ογκώδης αλλά αθλητικός σκύλος. Με αξιόπιστο ταμπεραμέντο, και ισχυρά ένστικτα φύλαξης χώρου και προστασίας των οικείων του. Είναι ένας σοβαρός σκύλος με αυτοπεποίθηση αλλά χρειάζεται εκπαίδευση προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτα επιθετικός.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο με καφέ κηλίδες στα μάγουλα και τα πόδια

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 61-69 cm θηλυκά 56-63cm

Βάρος: αρσενικά 43-59 kg θηλυκά 38-52 kg

Προβλήματα

Έχει ευπαθείς χιαστούς στα γόνατα, επιρρεπής σε δυσπλασίες. Δυσφορίας σε ψηλές θερμοκρασίες.

Χρήσεις

Φύλαξη χώρου, σωματοφυλακή.

Pitbull Terrier

Χαρακτήρας

Γεροδεμένος και δυνατός. Από τις πιο παρεξηγημένες φυλές. Σε αντίθεση με τις φήμες, αυτός ο σκύλος δεν μισεί τους ανθρώπους ούτε 'τρώει' ανθρώπους. Έχει κάποια θέματα με άλλους σκύλους ή άλλα ζώα αλλά και αυτά αντιμετωπίζονται με κοινωνικοποίηση από πολύ μικρή ηλικία. Το pitbull είναι διασκεδαστικό, πιστό με καλή συμπεριφορά απέναντι σε ενήλικες και σε παιδιά. Υπάκουο, ζωηρό ενώ είναι επίσης θαρραλέος και έξυπνος φύλακας. Χρειάζεται υπεύθυνο ιδιοκτήτη προκειμένου να μην αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Οποιοδήποτε χρώμα είναι αποδεκτό

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : 46-56 cm

Βάρος: αρσενικά 20-50 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Σε μερικά έχουν παρατηρηθεί δυσπλασίες, αλλεργία στο γρασίδι, καρδιοπάθειες.

Χρήσεις

Φύλαξη χώρου.

Boxer

Χαρακτήρας

To boxer είναι χαρωπό, παιχνιδιάρικο, ενεργητικό και περίεργο. Με ψηλό δείκτη νοημοσύνης και μεγάλη ικανότητα για εκπαίδευση. Ιδανικό για διαγωνισμούς υπακοής. Βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και δένεται πολύ με την οικογένειά του. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά αλλά και με άλλα ζώα, ακόμα και με τις γάτες. Έχει φυσική προδιάθεση για φύλαξη χώρου και αγαπημένων προσώπων.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Καφέ με άσπρες περιοχές και κοκκινωπές σκιές

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 56-63 cm θηλυκά 53-61cm

Βάρος: αρσενικά 27-32 kg θηλυκά 24-29 kg

Προβλήματα

Κάποιες από τις πιο συχνές ασθένειες είναι καρδιοπάθειες, αλλεργίες στο δέρμα, επιληψία και δυσπλασίες.

Χρήσεις

Φύλαξη, συντροφιά

Labrador Retriever

Χαρακτήρας

Το labrador είναι ένας μεγαλόσωμος, μυώδης σκύλος. Είναι αξιαγάπητος, ευχάριστος με μεγάλη υπομονή. Πανέξυπνος, πιστός, πρόθυμος, πολύ ενεργητικός και παιχνιδιάρης ιδιαίτερα μέσα στο νερό μιας και λατρεύει το κολύμπι. Τα labrador έχουν πολύ αξιόπιστο χαρακτήρα, είναι φιλικά και φανταστικά με τα παιδιά και τους άλλους σκύλους. Μπορεί να γίνει καταστροφικός με διάφορα αντικείμενα αν παραμελείται.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Όλο μαύρο, όλο λευκό, σοκολατί

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 56-61 cm θηλυκά 53-58 cm

Βάρος: αρσενικά 27-34 kg θηλυκά 25-32 kg

Προβλήματα

Δυσπλασίες, προβλήματα όρασης

Χρήσεις

Κυνήγι, ανίχνευση, φύλαξη, ανίχνευση ναρκωτικών, οδηγός τυφλών, διάσωση

YorkShire

Χαρακτήρας

Αυτό το μικρόσωμο σκυλάκι αγνοεί το μέγεθός παντελώς το μέγεθός του. Είναι περιπετειώδες, πολύ ενεργητικό, θαρραλέο, πιστό και πανέξυπνο. Είναι εξαιρετική συντροφιά αλλά επιφυλακτικό με τους ξένους και ίσως επιθετικό σε άλλους σκύλους και μικρά ζώα. Αν του επιτραπεί θα προσπαθήσει να γίνει ο κυρίαρχος του σπιτιού.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Χρυσαφί με μαύρο

Τρίχωμα : πολύ μακρύ

Υψος : 15-17 cm

Βάρος: έως 3,2 kg

Προβλήματα

Κάποια παρουσιάζουν βρογχίτιδα, προβλήματα στην πέψη και προβλήματα με τα δόντια τους. Πτώσεις ή χτυπήματα μπορεί να προκαλέσουν εύκολα σπασίματα λόγω των εύθραυστων κοκάλων τους. Προβλήματα στον τοκετό για τα θηλυκά.

Χρήσεις

Συντροφιά


Chihuahua

Χαρακτήρας

Ένα μικρόσωμο σκυλάκι ιδανικό για συντροφιά. Θαρραλέο, ζωηρό, περήφανο και πανέξυπνο. Έχει ανάγκη από αγάπη και στοργικότητα αλλά μπορεί να γίνει πεισματάρικο και ιδιότροπο αν δεν του επιβληθεί ο ιδιοκτήτης του. Είναι πολύ πιστά και δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους, του οποίου το πρόσωπο τους αρέσει να γλύφουν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι κατάλληλα για παιδιά. Χωρίς κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία μπορεί να γίνουν επιθετικά προς τους ξένους και τα άλλα ζώα.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Οποιοδήποτε χρώμα είναι αποδεκτό

Τρίχωμα : κοντό ή μακρύ

Υψος : 15-23 cm

Βάρος: 1-3 kg

Προβλήματα

Προβλήματα με τον κερατοειδή και γλαύκωμα. Επιρρεπείς στα κρυώματα, άγχος και ρευματισμούς. Τα μωρά chihuahua γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειάζονται καισαρική.

Χρήσεις

Συντροφιά

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

TA ΠPΩTA ΛAMΠPANTOP
labrador

"Δεν υπάρχει ένας ζωντανός ίσος στην κυνοειδή φυλή "
(Σημειώσεις απο το Stud Book του Duke of Buccleuch's Labrador Retrievers)

Οι ψαράδες και οι φαλαινοθήρες έπλευσαν στον αποκαλούμενο "νέο κόσμο" από το δέκατο πέμπτο αιώνα. Το 1494 η νέα γη "ανακαλύφθηκε" από τους εμπόρους από το Μπρίστολ, και το 1504 η επιχείρηση του Μπρίστολ καθιέρωσε τον πρώτο οικισμό της.

Η αλιευτική βιομηχανία της νέας γης αυξήθηκε και ευημέρησε, ενώ οι στόλοι των αλιευτικών σκαφών από την Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλίευσαν τα κρύα νερά.

labradorsΤο 1662, ο W.E. Cormack, ένας ντόπιος του ST John, νέας γης, ταξίδεψε με τα πόδια σε ολόκληρη τη χώρα. Στον απολογισμό του ταξιδιού του έγραψε ότι είδε τα μικρά σκυλιά ύδατος, τα οποία περιέγραψε τόσο "αξιοθαύμαστα εκπαιδευμένους retrievers και είναι και σε άλλα χρήσιμα - - το ομαλό ή με κοντά μαλλιά σκυλί προτιμάται, επειδή στον παγωμένο καιρό, το μακρότριχο είδος γεμίζει με πάγο όταν βγεί από το νερό."
το με κοντά μαλλιά σκυλί" ήταν αυτό που ήρθαμε να ξέρουμε ως retriever του Λαμπραντόρ, ενώ το "μακροτριχο μαλλιαρό είδος" ήταν το Newfoundlander. Δεν διασταυρώθηκαν.

ben of hyde

Τα σκυλιά που εξελίχθηκαν σε retrievers λέγονταν κυνηγόσκυλα του ST Huberts. Χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν να φέρουν την λεία στους ψαράδες. Αργότερα το κυνηγόσκυλο του ST Huberts έγινε γνωστό όπως το μικρότερο Newfaoudland, ή συχνότερα το σκυλί ύδατος του ST Johns, και τελικά το σημερινό τους όνομα Labrador Retriever.

Τα σκυλιά των ψαράδων όχι μόνο έπρεπε να βοηθήσουν να μεταφέρουν στη μεταφορά των δικτυών και να ανακτήσουν τα ψάρια που βγήκαν απο αυτά, αλλά έπρεπε επίσης να είναι σε θέση να ανακτήσουν τα πουλιά και τα υδρόβια πουλιά στο κυνήγι.
labradors

Το 1830 ο συνταγματάρχης Hawker αναφέρθηκε στα σκυλιά ύδατος του ST Johns ως, "κατά πολύ το καλύτερα για οποιοδήποτε είδος κυνηγιού είναι γενικά μαύρος και όχι μεγαλύτερος από έναν pointer, πολύ δυνατός στα πόδια με την κοντή ομαλή τρίχα και η ουρά του δεν κατσαρώνει τόσο πολύ, εξαιρετικά γρήγορα ανακτά, κολυμπά και παλεύει."."
Δεν πήρε πολύ πριν να αρχίσουν οι ψαράδες να φέρνουν πίσω όχι μόνο αλιεία από την νέα γη, αλλά και μερικά από καλύτερα retrievers, για να πωληθούν στην αγορά. Ο κύριος λιμένας της εισαγωγής για τα "σκυλιά ύδατος του ST Johns" ήταν ο λιμένας Poole, και στο 1830 αυτά τα πολύτιμα σκυλιά πήγαν στα εκλεκτικά προγράμματα αναπαραγωγής στην Αγγλία και τη Σκωτία..
Αλλά ενώ η αναπαραγωγή στη Μεγάλη Βρετανία συνεχίστηκε, οι βαριοί φόροι σκυλιών στον Καναδά, καθώς επίσης και ένας αγγλικός νόμος καραντίνας, σήμαναν το τέλος για το αρχικό απόθεμα αναπαραγωγής στη νέα γη.

ο 5ος δούκας Buccleuch και ο 7ος δούκας Queensberry, διαδέχτηκαν τον πατέρα τους dukedom Buccleuch το 1819. Ο 5ος δούκας ήταν επίσης ένας από τον πρώτους που εισήγαγε τα σκυλιά του Λαμπραντόρ από τη νέα γη στο 1830, ακριβώς όπωςο αδελφός του Lord John Scott, και 2ος Earl of Malmesbury.
Στα βιβλία εκτροφείου του βρίσκουμε τα σκυλιά που ανήκουν τα πρώτα -πρώτα καταγραμμένα retrievers του Λαμπραντόρ: Lord Malmesbury's Sweep (1877) και Lord Malmesbury's Juno (1878). . Παρήγαγαν την Buccleuch Ned (1882). Σε μια επιστολή του το 1887, στον 6ο δούκα Buccleuch, ο 3ος κόμης Malmesbury αποκάλεσε αρχικά τα σκυλιά "σκυλιά του Λαμπραντόρ." "Tα λέμε πάντα τα σκυλιά του Λαμπραντόρ και έχω κρατήσει τη φυλή τόσο καθαρή όσο θα μπορούσα από τον πρώτο που είχα -- η πραγματική φυλή μπορεί να αναγνωρισθεί από το κοντό τρίχωμα που διώχνει το νερό όπως το πετρέλαιο, και, πάνω απο όλα, μια ουρά όπως μια ενυδρίδα."
stud book
H πρώτη σελίδα Stud Book του Duke of Buccleuch's Labrador Retrievers

Όταν άρχισαν να οργανώνονται κυνήγι του φασιανού, και ο αγριόγαλλος και οι πέρδικες έγιναν δημοφιλείς μεταξύ της ανώτερης τάξης προς το τέλος του δέκατου όγδοου και των δέκατων έννατου αιώνα, το retriever του Λαμπραντόρ έγινε δημοφιλές, και όλο και περισσότεροι pointers και setters αντικαταστάθηκαν με retrievers.

Στις 7 Ιουλίου ..1903 το retriever του Λαμπραντόρ αναγνωρίστηκε αρχικά ως ειδική φυλή από τη Kυνολογικό Όμιλο, όταν αποφασίστηκε να δοθούν οι κατηγορίες στον Όμιλο παρουσιάζει τα Labradors ως χωριστή φυλή. Στις 3 Νοεμβρίου ..1903, το retriever του Λαμπραντόρ αναγνωρίστηκε οριστικά ως χωριστή φυλή, και στις 3 Ιανουαρίου ..1905, η φυλή ταξινομήθηκε χωριστά ως υποποικιλία retrievers.

AvonΜέχρι το 1880 όλα σχεδόν τα Labrador (st John's dogs) είχαν εξαφανιστεί από την Αγγλία. Μία τυχερή συνάντηση μεταξύ των Earl of Malmesbury σε ηλικία 75 χρονών με τον Duke of Buccleuch (1831-1914) και τον Duke of Home (1834-1918) έσωσε τα λαμπραντόρ απο την εξαφάνιση. Όταν συμμετείχαν σε κυνήγι οι δύο άνδρες εντυπωσιάστηκαν απο την ικανότητα των σκύλων του Malmesbury ο οποίος τους έδωσε μερικά για να συνεχίσουν το πρόγραμμα αναπαραγωγής αυτά τα σκυλιά ήταν η Ned (1882) και ο Avon (1865)

Στην φωτογραφία κάτω φαίνονται 2 απο τα τελευταία Newfoundland St. John dogs ο συγγραφέας Richard Wolters έγραψε στο βιβλίο του το Labrador Retriever ότι αυτά τα δύο αρσενικά επιβίωσαν γιατί ζούσαν σε απομακρυσμένη περιοχή. Δεν υπήρχαν θυληκά για να ζευγαρώσουν , και έτσι φαίνεται ότι ήταν τα τελευταία σκυλιά του St. John ο Lassie (στα δεξιά) ήταν 13 χρονών στην φωτογραφία και ο αδελφός του (αριστερά) ήταν 15 χρονών. Προσέξτε ότι έχουν λευκή μουσούδα και πατούσες όπως τα πρώτα Labrador sτην Αγγλία. Το χαρακτηριστικό αυτό δεν υπάρχει πλέον στην φυλή λόγω επιλεκτικής εκτροφής αλλά εμφανίζεται σπάνια σποραδικά.

St Johns dogs

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ροτβάιλερ - Rottweiler γνωρίστε την φυλή

(Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, μόνο κακοί ιδιοκτήτες)

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
rotties



Εισαγωγή το Rottweiler
Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή και πιστή φυλή με τα έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες αλλά η ιδιοκτησία ενός Rottweiler φέρνει τις πολύ μεγαλύτερες του μέσου ευθύνες, λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος και τη δύναμή τους. Οι ακόλουθες πληροφορίες προσφέρονται ως οδηγός στους ενδεχόμενους αγοραστές Rottweiler που δεν γνωρίζουν όλες τις πρόσθετες ιδιότητες που κατέχονται από αυτήν την φυλή, και θετικές και αρνητικές, έτσι ώστε μπορούν να κάνουν μια ακριβέστερη εκτίμηση των αναγκών τους σε σχέση με τις απαιτήσεις της ιδιοκτησίας Ροτβάιλερ. Το Rottweiler δεν είναι μια φυλή που ταιριάζει σε κάθε σπίτι.

MAMBO VON DER TEUFELSBRUCKE


female rott ROTT

ΜΕΓΕΘΟΣ: Τα αρσενικά κυμαίνονται από 61 μέχρι 68 εκ. στον ώμο και περίπου 50 κιλά βάρος. Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα, 56 με 63 εκ. ύψος και βάρος περίπου 42 κιλά. Μπορούν να βρεθούν σκυλιά που είναι πιό ψηλά ή κοντύτερα από αυτές τις μετρήσεις, εντούτοις, δεν πρέπει να θεωρηθούν τυπικά από τα πρότυπα φυλής. Το Rottweiler είναι πολύ ισχυρό για το μέγεθός του. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για να τραβήξει κάρρα και διατηρεί τα συμπαγή και είναι μυώδη στοιχεία που είναι επιθυμητά σε ένα ζώο έλξης. Πλήρης αναπτυγμένος ένας ενήλικος μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του, και για αυτόν τον λόγο η φυλή δεν συστήνεται για το ηλικιωμένο ή φυσικά ασθενικό πρόσωπο. Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μέγεθους και δύναμης του πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε το ολοκληρωτικό έλεγχο του ζώου σας πάντα.

ΧΡΩΜΑ: Το Rottweilers είναι πάντα μαύρο με τα σαφώς καθορισμένα πύρινα σημάδια στα μάγουλα, το ρύγχος, το στήθος, και τα πόδια καθώς επίσης και και πάνω από τα δύο μάτια. Αυτά τα σημάδια κυμαίνονται από τη σκουριά ως το μαόνι οι σκοτεινότερες αποχρώσεις είναι πιό επιθυμητές. Η χρώση των ματιών και το στόμα πρέπει να είναι σκουρόχρωμα τα ανοικτόχρωμα μάτια ή τα ρόζ ούλα θεωρούνται ελαττώματα.

ΤΕΜΠΕΡΑΜEΝΤΟ: Οι ιδιοσυγκρασίες των Rottweiler ποικίλλουν από τους φυσικούς κλόουν, οι οποίοι είναι στοργικοί σχεδόν σε καθένα, στο πολύ συγκρατημένο, ενός-ανθρώπου σκυλί. Ιδανικά πρέπει να είναι ήρεμοι αλλά άγρυπνοι σύντροφοι. Αυτά τα σκυλιά ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι, και κρατούν μια συνεχή προστατευτική προσοχή πάνω στους αγαπημένους τους. Τα νευρικά, ντροπαλά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα σε ένα ζώο με το μέγεθος και τη φύση του Rottweiler και πρέπει να αποφευχθούν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αυτό το γνώρισμα ποικίλλει σε κάθε σκυλί μέχρι ενός ορισμένου βαθμού, αν και όλοι έχουν ένα ισχυρό προστατευτικό ένστικτο και θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες και την ιδιοκτησία τους από τους εισβολείς. Το Rottweilers είναι γνωστό επίσης στο να προκαλεί τους ιδιοκτήτες του ή άλλους ανθρώπους, ένα γνώρισμα που είναι ανεπυθύμητο. Αυτό το πρόβλημα αποτρέπεται εύκολα μέσω της έγκαιρης εκπαίδευσης υπακοής και της ανάπτυξης μιας αμοιβαία ωφέλιμης εργασιακής σχέσης.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ: Πολλές οικογένειες έχουν αγοράσει ένα Rottweiler για αυτό το γνώρισμα, για να ανακαλύψουν μόνο ότι φέρνει μαζί και μια ιδιαίτερη ηθική και νομική ευθύνη. Τα προβλήματα μπορούν να προκύψουν γρήγορα το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ ενός χαιρετισμού εγκάρδιου αγκαλιάσματος ενός οικογενειακού μέλους, ή ενός λατρεμμένου φίλου, και των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα, ιδιαίτερα εάν οι χαιρετισμοί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών περιλαμβάνουν τις δυνατές κραυγές, το γέλιο ή τις κραυγές. Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά για να δεχτούν τους φίλους σας στο σπίτι σας αλλά η φυσική επαφή πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά έως ότου συνειδητοποιήσει το σκυλί ότι όλα είναι εντάξει. Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο σας χωρίς προειδοποίηση, το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ του αδελφού σας ή ενός διαρρήκτη. Αν και το Rottweiler δεν δαγκώνει συνήθως χωρίς πρόκληση, στριμωγμένος ακόμη και απειλούμενος από ένα από αυτά τα σκυλιά είναι μια πολύ τρομακτική εμπειρία για τους ταχυδρόμους ή τους γείτονες που περιπλανιούνται στο οικόπεδο σας ενώ ο ιδιοκτήτης είναι απών. Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το σκυλί ενώ οι ιδιοκτήτες είναι απόντες πρέπει να είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με το σκυλί.

gil rottweiler akino rottweiler

ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Αυτός ο όρος είναι συχνά παραξηγημένος και ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει σημάνει κάτι πολύ απλό, ένα κουτάβι χωρίς μορφολογικά ελαττώματα.

Σοβαρά ελαττώματα αποκλεισμού που πρέπει να αποφεύγουν οι αγοραστές περιλαμβάνουν: αντιστροφή του τύπου του σκύλου, δηλαδή θηλυπρεπή αρσενικά ή ανεπτυγμένα θηλυκά
Δοντια: Προγναθισμός ή υπογναθισμός, ανόμοιο δάγκωμα σκύλοι με έλλειψη σε κοπτήρες, κυνόδοντες, προγόμφιους, γομφίους.
Μάτια: Εντρόπιο, εκτρόπιο, κίτρινα μάτια ή διαφορετικού χρώματος.
Ουρά: Γυριστή
Τρίχωμα: Υπερβολικά μακρύ και κυματιστό τρίχωμα.
Χρώμα: Σκυλιά που δεν έχουν το τυπικό χρώμα του rottweiler με τα καφέ σημάδια σε μαύρο, άσπρα σημάδια.
Συμπεριφοράς: Φοβισμένα , δειλά, άτολμα, οξύθημα, πολύ καχύποπτα, νευρικά, κροτοφοβικά ζώα.
Σημειωση: τα αρσενικά ζώα πρέπει να φέρουν δύο όρχεις καλά κατεβασμένους στο όσχεο.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ PET. Τα σκυλιά με σοβαρά ελαττώματα (σκελετικά προβλήματα, άσπρα σημεία στο στήθος και κοιλιά, διάφορα ελλείποντα δόντια και ούτω καθ'εξής) δεν είναι για την αναπαραγωγή επειδή αυτά είναι σοβαρά γενετικά ελαττώματα.. Η στείρωση δεν έχει επιπτώσεις στην προστατευτικότητα των ζώων και κάνουν άριστα οικογενειακά σκυλιά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ.

ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΙΩΝ: Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε Rottweilers καθώς επίσης και τις περισσότερες μεγαλόσωμες φυλές σκύλων. Τα κουτάβια πρέπει να αγοραστούν μόνο μετά από την προσεκτική έρευνα για τη θέση δυσπλασίας ισχίων των γονέων και ει δυνατόν των παππούδων και γιαγιάδων. Και οι δύο γεννήτορες πρέπει να έχουν εξετασθεί και να είναι ελεύθεροι δυσπλασίας ισχίων. Αυτό δεν είναι μια εγγύηση ότι το κουτάβι σας δεν θα αναπτύξει τη δυσπλασία αργότερα η έρευνα έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι οι κανονικοί γονείς μπορούν να παραγάγουν γέννες με το ένα τρίτο ή περισσότερο των κουταβιών δυσπλαστικών ως ενηλίκους. Η γενετική μπορεί να είναι η αιτία της δυσπλασίας αλλά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υπερσίτιση, η υπερβολική άσκηση και ο τραυματισμός των νέων ζώων μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτήν την ασθένεια. Η δυσπλασία ισχίων δεν είναι σχεδόν ποτέ ανιχνεύσιμη στα ζώα νεώτερα από έξι μήνες και έπειτα μόνο στις πιό βαριές περιπτώσεις. Είναι μια κλιμακούμενη ασθένεια στην οποία υπάρχει μια δυσμορφία της ένωσης ισχίων που προκαλεί συχνά πόνο όσο ο σκύλος μεγαλώνει.
rotties


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το Rottweiler έχει αναπτυχθεί για τη δυνατότητα εργασίας του και ανθίζει όταν του δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστεί με τον κύριό του. Είναι πολύ απαραίτητο να εδραιωθεί ο έλεγχός σας πάνω στο σκυλί και η εκπαίδευση υπακοής είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό. Ο εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει σε σας καθοδήγηση στην επιλογή μιας κατηγορίας εκπαίδευσης, εντούτοις, αποφεύγει τον πολύ τραχύ εκπαιδευτή, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερα - συστημένος είναι. Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, και ενώ απαιτούν περιστασιακά τις ισχυρές φυσικές διορθώσεις, μερικοί εκπαιδευτές τείνουν να είναι πολύ τραχύτεροι σε Rottweiler από ότι είναι απαραίτητο. Οι γυναίκες είναι πολύ επιτυχείς με τα σκυλιά στην κατάρτιση υπακοής. Η φυσική κυριότητα επι του σκυλιού είναι γενικά λιγότερο σημαντική από ευαίσθητες, υπομονετικές, και θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης. Η υπομονή είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην εκπαίδευση ενός Ροτβάιλερ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: Το Rottweiler είναι ένα ευαίσθητο, ευφυές και πιστό ζώο και θέλει συνήθως να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του. Περιστασιακά, μπορεί να είναι αρκετά επίμονο γι'αυτό, και απαιτεί περισσότερη προσοχή. είναι επιτακτικό ότι η πειθαρχία είναι συνεπής και σταθερή χωρίς να είσαι υπερβολικά τραχιά. Μια βαριά κουβέντα θα αρκέσει συχνά, αν και οι αιχμηρότερες διορθώσεις είναι μερικές φορές απαραίτητες. η ιδιοκτησία δεν είναι για το συνεσταλμένο ή πολύ πολυάσχολο πρόσωπο που δεν μπορεί ή δεν τείνει προς την προσεκτική επίβλεψη του κατοικίδιου ζώου του/της.

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Η προσαρμοστικότητα του Rottweiler στα μικρά παιδιά ποικίλλει με το μεμονωμένο ζώο. Πολλοί είναι πολύ ανεκτικοί και αγαπούν τα μικρά παιδιά άλλοι αγανακτούν με τη μερικές φορές τραχιά συμπεριφορά απο ένα άγνωστο παιδί. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθος του σκυλιού. Οι οικογένειες έχουν αναγκαστεί να δώσουν τα πολύ αγαπημένα ροτβάιλερ τους επειδή το σκυλί προκάλεσε ακούσια τραυματισμό σε μικρά παιδιά στην οικογένεια με την πρόσκρουση πάνω τους. Αυτή η πρόσκρουση είναι μια φυσική συμπεριφορά στο Rottweiler, μια κληρονομιά από τις ημέρες όταν χρησιμοποιήθηκε η φυλή στα βοοειδή κοπαδιών στην Ευρώπη. θα κάνουν " bump" και " herd" σε παιδιά, ενήλικους, και άλλα κατοικίδια ζώα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν το σπίτι σας περιέχει πολύ μικρά παιδιά ή ηλικιωμένα οικογενειακά μέλη. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν έως ότου τα παιδιά είναι τουλάχιστον σε σχολική ηλικία πρίν εισάγουν ένα Ροτβάιλερ στο σπίτι. Το ποσό διαστήματος στο σπίτι σας, η ηλικία των παιδιών σας, και το χρονικό διάστημα που το σκυλί θα είναι σε επαφή με τα παιδιά πρέπει να είναι μέρος της απόφασής σας

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΟΥ: Το Rottweilers δεν πρέπει ποτέ να ζουν έξω δεμένα σε μια αλυσίδα και εάν αυτό είναι το πώς θέλετε να ζει το σκυλί σας καλύτερα να μην αγοράσετε ένα. Μια μεγάλη αυλή με έναν υψηλό φράκτη είναι ιδανικό αλλά ενήλικα Rottweilers έχει κρατηθεί επιτυχώς σε μεγάλα διαμερίσματα. Η αυλή θα βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί ασκημένο και να μειώσει την πλήξη, εαν δεν έχετε αρκετό χώρο ή δεν του παρέχετε καθημερινή βόλτα σκεφτείτε μια λιγότερο ενεργητική ράτσα. Η καθημερινή βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη προσφέρει περισότερο στο δέσιμο μαζί του απο το να το αφήνεις μόνο του στην αυλή.

ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το άρθρο σχεδιάστηκε για να δώσει στους αναγνώστες μια ειλικρινή αξιολόγηση σε μερικά από τα γνωρίσματα που είναι αρκετά χαρακτηριστικά στα Rottweilers, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να λάβουν μια πιό ώριμη απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα της φυλής στις περιστάσεις τους. Το Rottweiler είναι μια θαυμάσια φυλή, αλλά η ιδιοκτησία τους απαιτεί υπευθυνότητα.Το Amalthea Ροτβάιλερ σας προσκαλεί να γνωρίσετε την φυλή μας, αλλά προ πάντων ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Πηγές. Α.R.C, internet

KANTE KLIK ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΜΑΣ
marley
Ροτβάιλερ - Rottweiler γνωρίστε την φυλή

(Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, μόνο κακοί ιδιοκτήτες)

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
rotties



Εισαγωγή το Rottweiler
Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή και πιστή φυλή με τα έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες αλλά η ιδιοκτησία ενός Rottweiler φέρνει τις πολύ μεγαλύτερες του μέσου ευθύνες, λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος και τη δύναμή τους. Οι ακόλουθες πληροφορίες προσφέρονται ως οδηγός στους ενδεχόμενους αγοραστές Rottweiler που δεν γνωρίζουν όλες τις πρόσθετες ιδιότητες που κατέχονται από αυτήν την φυλή, και θετικές και αρνητικές, έτσι ώστε μπορούν να κάνουν μια ακριβέστερη εκτίμηση των αναγκών τους σε σχέση με τις απαιτήσεις της ιδιοκτησίας Ροτβάιλερ. Το Rottweiler δεν είναι μια φυλή που ταιριάζει σε κάθε σπίτι.

MAMBO VON DER TEUFELSBRUCKE


female rott ROTT

ΜΕΓΕΘΟΣ: Τα αρσενικά κυμαίνονται από 61 μέχρι 68 εκ. στον ώμο και περίπου 50 κιλά βάρος. Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα, 56 με 63 εκ. ύψος και βάρος περίπου 42 κιλά. Μπορούν να βρεθούν σκυλιά που είναι πιό ψηλά ή κοντύτερα από αυτές τις μετρήσεις, εντούτοις, δεν πρέπει να θεωρηθούν τυπικά από τα πρότυπα φυλής. Το Rottweiler είναι πολύ ισχυρό για το μέγεθός του. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για να τραβήξει κάρρα και διατηρεί τα συμπαγή και είναι μυώδη στοιχεία που είναι επιθυμητά σε ένα ζώο έλξης. Πλήρης αναπτυγμένος ένας ενήλικος μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του, και για αυτόν τον λόγο η φυλή δεν συστήνεται για το ηλικιωμένο ή φυσικά ασθενικό πρόσωπο. Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μέγεθους και δύναμης του πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε το ολοκληρωτικό έλεγχο του ζώου σας πάντα.

ΧΡΩΜΑ: Το Rottweilers είναι πάντα μαύρο με τα σαφώς καθορισμένα πύρινα σημάδια στα μάγουλα, το ρύγχος, το στήθος, και τα πόδια καθώς επίσης και και πάνω από τα δύο μάτια. Αυτά τα σημάδια κυμαίνονται από τη σκουριά ως το μαόνι οι σκοτεινότερες αποχρώσεις είναι πιό επιθυμητές. Η χρώση των ματιών και το στόμα πρέπει να είναι σκουρόχρωμα τα ανοικτόχρωμα μάτια ή τα ρόζ ούλα θεωρούνται ελαττώματα.

ΤΕΜΠΕΡΑΜEΝΤΟ: Οι ιδιοσυγκρασίες των Rottweiler ποικίλλουν από τους φυσικούς κλόουν, οι οποίοι είναι στοργικοί σχεδόν σε καθένα, στο πολύ συγκρατημένο, ενός-ανθρώπου σκυλί. Ιδανικά πρέπει να είναι ήρεμοι αλλά άγρυπνοι σύντροφοι. Αυτά τα σκυλιά ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι, και κρατούν μια συνεχή προστατευτική προσοχή πάνω στους αγαπημένους τους. Τα νευρικά, ντροπαλά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα σε ένα ζώο με το μέγεθος και τη φύση του Rottweiler και πρέπει να αποφευχθούν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αυτό το γνώρισμα ποικίλλει σε κάθε σκυλί μέχρι ενός ορισμένου βαθμού, αν και όλοι έχουν ένα ισχυρό προστατευτικό ένστικτο και θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες και την ιδιοκτησία τους από τους εισβολείς. Το Rottweilers είναι γνωστό επίσης στο να προκαλεί τους ιδιοκτήτες του ή άλλους ανθρώπους, ένα γνώρισμα που είναι ανεπυθύμητο. Αυτό το πρόβλημα αποτρέπεται εύκολα μέσω της έγκαιρης εκπαίδευσης υπακοής και της ανάπτυξης μιας αμοιβαία ωφέλιμης εργασιακής σχέσης.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ: Πολλές οικογένειες έχουν αγοράσει ένα Rottweiler για αυτό το γνώρισμα, για να ανακαλύψουν μόνο ότι φέρνει μαζί και μια ιδιαίτερη ηθική και νομική ευθύνη. Τα προβλήματα μπορούν να προκύψουν γρήγορα το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ ενός χαιρετισμού εγκάρδιου αγκαλιάσματος ενός οικογενειακού μέλους, ή ενός λατρεμμένου φίλου, και των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα, ιδιαίτερα εάν οι χαιρετισμοί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών περιλαμβάνουν τις δυνατές κραυγές, το γέλιο ή τις κραυγές. Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά για να δεχτούν τους φίλους σας στο σπίτι σας αλλά η φυσική επαφή πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά έως ότου συνειδητοποιήσει το σκυλί ότι όλα είναι εντάξει. Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο σας χωρίς προειδοποίηση, το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ του αδελφού σας ή ενός διαρρήκτη. Αν και το Rottweiler δεν δαγκώνει συνήθως χωρίς πρόκληση, στριμωγμένος ακόμη και απειλούμενος από ένα από αυτά τα σκυλιά είναι μια πολύ τρομακτική εμπειρία για τους ταχυδρόμους ή τους γείτονες που περιπλανιούνται στο οικόπεδο σας ενώ ο ιδιοκτήτης είναι απών. Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το σκυλί ενώ οι ιδιοκτήτες είναι απόντες πρέπει να είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με το σκυλί.

gil rottweiler akino rottweiler

ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Αυτός ο όρος είναι συχνά παραξηγημένος και ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει σημάνει κάτι πολύ απλό, ένα κουτάβι χωρίς μορφολογικά ελαττώματα.

Σοβαρά ελαττώματα αποκλεισμού που πρέπει να αποφεύγουν οι αγοραστές περιλαμβάνουν: αντιστροφή του τύπου του σκύλου, δηλαδή θηλυπρεπή αρσενικά ή ανεπτυγμένα θηλυκά
Δοντια: Προγναθισμός ή υπογναθισμός, ανόμοιο δάγκωμα σκύλοι με έλλειψη σε κοπτήρες, κυνόδοντες, προγόμφιους, γομφίους.
Μάτια: Εντρόπιο, εκτρόπιο, κίτρινα μάτια ή διαφορετικού χρώματος.
Ουρά: Γυριστή
Τρίχωμα: Υπερβολικά μακρύ και κυματιστό τρίχωμα.
Χρώμα: Σκυλιά που δεν έχουν το τυπικό χρώμα του rottweiler με τα καφέ σημάδια σε μαύρο, άσπρα σημάδια.
Συμπεριφοράς: Φοβισμένα , δειλά, άτολμα, οξύθημα, πολύ καχύποπτα, νευρικά, κροτοφοβικά ζώα.
Σημειωση: τα αρσενικά ζώα πρέπει να φέρουν δύο όρχεις καλά κατεβασμένους στο όσχεο.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ PET. Τα σκυλιά με σοβαρά ελαττώματα (σκελετικά προβλήματα, άσπρα σημεία στο στήθος και κοιλιά, διάφορα ελλείποντα δόντια και ούτω καθ'εξής) δεν είναι για την αναπαραγωγή επειδή αυτά είναι σοβαρά γενετικά ελαττώματα.. Η στείρωση δεν έχει επιπτώσεις στην προστατευτικότητα των ζώων και κάνουν άριστα οικογενειακά σκυλιά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ.

ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΙΩΝ: Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε Rottweilers καθώς επίσης και τις περισσότερες μεγαλόσωμες φυλές σκύλων. Τα κουτάβια πρέπει να αγοραστούν μόνο μετά από την προσεκτική έρευνα για τη θέση δυσπλασίας ισχίων των γονέων και ει δυνατόν των παππούδων και γιαγιάδων. Και οι δύο γεννήτορες πρέπει να έχουν εξετασθεί και να είναι ελεύθεροι δυσπλασίας ισχίων. Αυτό δεν είναι μια εγγύηση ότι το κουτάβι σας δεν θα αναπτύξει τη δυσπλασία αργότερα η έρευνα έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι οι κανονικοί γονείς μπορούν να παραγάγουν γέννες με το ένα τρίτο ή περισσότερο των κουταβιών δυσπλαστικών ως ενηλίκους. Η γενετική μπορεί να είναι η αιτία της δυσπλασίας αλλά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υπερσίτιση, η υπερβολική άσκηση και ο τραυματισμός των νέων ζώων μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτήν την ασθένεια. Η δυσπλασία ισχίων δεν είναι σχεδόν ποτέ ανιχνεύσιμη στα ζώα νεώτερα από έξι μήνες και έπειτα μόνο στις πιό βαριές περιπτώσεις. Είναι μια κλιμακούμενη ασθένεια στην οποία υπάρχει μια δυσμορφία της ένωσης ισχίων που προκαλεί συχνά πόνο όσο ο σκύλος μεγαλώνει.
rotties


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το Rottweiler έχει αναπτυχθεί για τη δυνατότητα εργασίας του και ανθίζει όταν του δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστεί με τον κύριό του. Είναι πολύ απαραίτητο να εδραιωθεί ο έλεγχός σας πάνω στο σκυλί και η εκπαίδευση υπακοής είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό. Ο εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει σε σας καθοδήγηση στην επιλογή μιας κατηγορίας εκπαίδευσης, εντούτοις, αποφεύγει τον πολύ τραχύ εκπαιδευτή, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερα - συστημένος είναι. Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, και ενώ απαιτούν περιστασιακά τις ισχυρές φυσικές διορθώσεις, μερικοί εκπαιδευτές τείνουν να είναι πολύ τραχύτεροι σε Rottweiler από ότι είναι απαραίτητο. Οι γυναίκες είναι πολύ επιτυχείς με τα σκυλιά στην κατάρτιση υπακοής. Η φυσική κυριότητα επι του σκυλιού είναι γενικά λιγότερο σημαντική από ευαίσθητες, υπομονετικές, και θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης. Η υπομονή είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην εκπαίδευση ενός Ροτβάιλερ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: Το Rottweiler είναι ένα ευαίσθητο, ευφυές και πιστό ζώο και θέλει συνήθως να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του. Περιστασιακά, μπορεί να είναι αρκετά επίμονο γι'αυτό, και απαιτεί περισσότερη προσοχή. είναι επιτακτικό ότι η πειθαρχία είναι συνεπής και σταθερή χωρίς να είσαι υπερβολικά τραχιά. Μια βαριά κουβέντα θα αρκέσει συχνά, αν και οι αιχμηρότερες διορθώσεις είναι μερικές φορές απαραίτητες. η ιδιοκτησία δεν είναι για το συνεσταλμένο ή πολύ πολυάσχολο πρόσωπο που δεν μπορεί ή δεν τείνει προς την προσεκτική επίβλεψη του κατοικίδιου ζώου του/της.

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Η προσαρμοστικότητα του Rottweiler στα μικρά παιδιά ποικίλλει με το μεμονωμένο ζώο. Πολλοί είναι πολύ ανεκτικοί και αγαπούν τα μικρά παιδιά άλλοι αγανακτούν με τη μερικές φορές τραχιά συμπεριφορά απο ένα άγνωστο παιδί. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθος του σκυλιού. Οι οικογένειες έχουν αναγκαστεί να δώσουν τα πολύ αγαπημένα ροτβάιλερ τους επειδή το σκυλί προκάλεσε ακούσια τραυματισμό σε μικρά παιδιά στην οικογένεια με την πρόσκρουση πάνω τους. Αυτή η πρόσκρουση είναι μια φυσική συμπεριφορά στο Rottweiler, μια κληρονομιά από τις ημέρες όταν χρησιμοποιήθηκε η φυλή στα βοοειδή κοπαδιών στην Ευρώπη. θα κάνουν " bump" και " herd" σε παιδιά, ενήλικους, και άλλα κατοικίδια ζώα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν το σπίτι σας περιέχει πολύ μικρά παιδιά ή ηλικιωμένα οικογενειακά μέλη. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν έως ότου τα παιδιά είναι τουλάχιστον σε σχολική ηλικία πρίν εισάγουν ένα Ροτβάιλερ στο σπίτι. Το ποσό διαστήματος στο σπίτι σας, η ηλικία των παιδιών σας, και το χρονικό διάστημα που το σκυλί θα είναι σε επαφή με τα παιδιά πρέπει να είναι μέρος της απόφασής σας

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΟΥ: Το Rottweilers δεν πρέπει ποτέ να ζουν έξω δεμένα σε μια αλυσίδα και εάν αυτό είναι το πώς θέλετε να ζει το σκυλί σας καλύτερα να μην αγοράσετε ένα. Μια μεγάλη αυλή με έναν υψηλό φράκτη είναι ιδανικό αλλά ενήλικα Rottweilers έχει κρατηθεί επιτυχώς σε μεγάλα διαμερίσματα. Η αυλή θα βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί ασκημένο και να μειώσει την πλήξη, εαν δεν έχετε αρκετό χώρο ή δεν του παρέχετε καθημερινή βόλτα σκεφτείτε μια λιγότερο ενεργητική ράτσα. Η καθημερινή βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη προσφέρει περισότερο στο δέσιμο μαζί του απο το να το αφήνεις μόνο του στην αυλή.

ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το άρθρο σχεδιάστηκε για να δώσει στους αναγνώστες μια ειλικρινή αξιολόγηση σε μερικά από τα γνωρίσματα που είναι αρκετά χαρακτηριστικά στα Rottweilers, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να λάβουν μια πιό ώριμη απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα της φυλής στις περιστάσεις τους. Το Rottweiler είναι μια θαυμάσια φυλή, αλλά η ιδιοκτησία τους απαιτεί υπευθυνότητα.Το Amalthea Ροτβάιλερ σας προσκαλεί να γνωρίσετε την φυλή μας, αλλά προ πάντων ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Πηγές. Α.R.C, internet

KANTE KLIK ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΜΑΣ
marley