Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου


Το γηραιότερο -σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιβλίου Γκίνες- σκυλί του κόσμου πέθανε στην Ιαπωνία σε ηλικία 26 ετών και οκτώ μηνών.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου Γιουμίκο Σινοχάρα δήλωσε από το σπίτι της στην πόλη Σακούρα στα περίχωρα του Τόκυο, πως ο Πουσούκε, το σκυλί-μαθουσάλας ράτσας Σίμπα Ίνου, αρρώστησε, αρνήθηκε να τραφεί και τελικά πέθανε τη Δευτέρα (5/12).
Η Σινοχάρα ευχαρίστησε τον Πουσούκε που έζησε τόσα πολλά χρόνια. Το αντίστοιχο στον άνθρωπο είναι 125 χρόνια.
Σύμφωνα με το Γκίνες, το σκυλί γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1985 και καταγράφηκε ως το γηραιότερο σκυλί του κόσμου το Δεκέμβριο του 2010.
Το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας στους σκύλους κατέχει η Bluey, ένα αυστραλιανό ποιμενικό που έφυγε σε ηλικία 29 ετών το 1939.

Καλααζάρ

Καλααζάρ: τον Ιανουάριο τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Στις 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίασης των σκύλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr.
Πρόκειται για μια παρασιτική ασθένεια, γνωστή και ως καλααζάρ, που ενδημεί στη Μεσόγειο και σποραδικά μεταδίδεται και στον άνθρωπο.
Το εμβόλιο CaniLeash, που παρασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία Virbac, περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να παράγει αντισώματα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χορηγείται σε τρεις δόσεις, με το κόστος για κάθε δόση να κυμαίνεται στα 50 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το κόστος του εμβολιασμού είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος της θεραπείας για το καλααζάρ σε περίπτωση μόλυνσης.