Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012



Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η φυλή Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης (VEO)
Απόγονοι του θρυλικού σκύλου εκτροφής Ρωσικού Στρατού και KGB

Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης απο συνεργαζόμενο Ρωσικό εκτροφείο
συνεργαζόμενα Ρωσικά εκτροφεία
συνεργαζόμενα Ρωσικά εκτροφεία
Στις περισσότερες χώρες, μια από τις δημοφιλέστερες φυλές σκύλων είναι ο Γερμανικός Ποιμενικός.
-Η εξέλιξη των προγόνων του Γερμανικού Ποιμενικού συνεχίζει να εκτυλίσσεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γής εδώ και περισσότερο από αρκετές εκατοντάδες χρόνια ως τις μέρες μας.
-Στην εξελικτική διαδικασία συνέβαλαν σε διαφορετικές βαθμίδες επώνυμοι και ανώνυμοι εκτροφείς, ενώ καθώς ήταν αναμενόμενο, παραμένει πάντοτε συσχετισμένη με διαφορετικούς πολιτισμούς, ανάγκες, κλιματολογικές συνθήκες κλπ.

Σήμερα έχουν επικρατήσει τέσσερις τύποι:
-Τύπος Δυτικής Γερμανίας (German Shepherd)
-Τύπος Ανατολικής Γερμανίας (East German Type)
-Τύπος Αμερικής
-Και τέλος ο Ρωσικός τύπος, Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης (Eastern European Shepherd) ή αλλιώς VEO (Vostochna Europeiskaja Ovcharka).
Ο σκύλος VEO αποτελεί παράδειγμα κλασικού τύπου πιστού και αφοσιωμένου φίλου του ανθρώπου.
Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης
Ο Ποιμενικός Ανατολικής Ευρώπης χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τον Ρωσικό στρατό και την Ρωσική υπηρεσία Ασφαλείας ως σκύλος ανιχνευτής, φύλακας συνόρων, στρατιωτικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεων κλπ, ενώ στην καθημερινότητα διακρίνεται από την παραδειγματική αφοσίωση στον ιδιοκτήτη, ο οποίος αποτελεί για εκείνον το νόημα της ζωής. Ένας ήρεμος μεγαλόσωμος , και ικανότατος σκύλος από όλες τις απόψεις. Απολύτως ευπροσάρμοστος στις Ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες, συνεργάσιμος, πάντοτε χαρούμενος και πρόθυμος στην εκπαίδευση, χωρίς προβλήματα υγείας, παραμένει επιφυλακτικός με τους ξένους και ταυτόχρονα ιδιαίτερα προστατευτικός και φιλικός με τα παιδιά.
Zamir
Taiga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου