Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΤΑ

Κανονες για μια σωστη διετα με γυμναστικη και σωστη διατροφη.

1. Γυμναστικη
Παράτα τον ξαπλα και την τηλεοραση και γραψου σε καποιο γυμναστηριο.Ασε τα σαπια δεν εχεις χρονο και δεν προλαβενεις,μια ωρα την ημερα ολοι βρισκουμε χρονο.Παρε την φόρμα σου και πηγαινε στο γυμναστήριο.

2. Φαε ποιοτικα και καλα
Ασε τα φαστ φουντ τα λιπαρα και τα γλυκα,ειναι μονο λιποι και το μονο που σου δινουν ειναι ενα σκεμπε και μια ασχημη διατροφη. Στρωσε την διατροφη σου και αρχινα να τρως φαγητα με περισοτερο πρωτεϊνη,λιγοτερο υδατανθρακες και φαγητα με καλα λιποι οπως ομεγα λιπαρα.

3. Πολλα και καλλα γευματα
Μην τρως μια φορα την ημερα και γεμιζεις το στομαχι σου μεχρι σκασμου,κανε πολλα γευματα καθε μερα μεχρι και 6 γευματα ημερεσιως,μην αφηνεις τον μεταβολισμο σου να κοιματε,ξυπνα τον με σωστο φαγητο και αφησε τον να δουλευει συνεχως.

4. Μην τρως πολους υδατανθρακες.
Αν δινεις στον οργανισμο σου μεγαλες ποσοτητες υδατανθρακων θα εχεις αρνητικα αποτελεσματα στο μεταβολισμο σου και ειδικοτερα στο χασιμο του σωματικου σου λιπους.Βεβαια δεν τους κοβουμε εντελως τους υδατανθρακες ομως τους ελατωνουμε παρα πολυ.

5. Καταναλωσε στην διατροφη σου καλα λιπαρα οξεα
Μην καταναλωνεις στην διατροφη σου κορεσμένα λίπη, δοκιμασε οσο πιο πολυ μπορεις να καταναλωνεις μόνο πόλυακόρεστα ή αλλίως ωμέγα 3,6,9 λιπαρα που προάγουν τον μεταβολισμό.

6. Πινε πολυ νερο κανει καλο
Καθημερίνα πινε αναμεσα στην διατροφη σου μεχρι και 3 λίτρα νερο,το νερο θα πρεπει να το μοιρασεις στην διαρκεια της ημερας και καλα θα ειναι να πινεις περιπου 2 ποτήρια ανα ώρα.Αν γυμναζεσε ανεβασε την καταναλωσει νερου.

7. Παρε βιταμινες
Σε περίοδο διετας θα πρεπει να είναι πλήρης το σωμα σου σε όλο το φάσμα των βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων,γι αυτο βαλε στην διατροφη σου σαλατες και φρουτα οπως επισεις και μια πολυβιταμινη.

8. Ξεκουραση
Η ξεκουραση ειναι το βασικοτερο για τον οργανισμο για αυτο μην την αμελεις και κοιμησου κοιμήσου 8 ώρες την ημέρα.

9.Αεροβικη
Καλα τα βαρη ομως χρειαζεται και η αεροβικη,τουλαχιστον 3 με 3 φορες την εβδομαδα καλα θα ειναι να ανεβενεις σε καποιο ελλειπτικο,ποδηλατο,διαδρομο και να αθλησε τουλαχιστον για 45 με 60 λεπτα.Το καλυτερο για καψιμο λιπους ειναι το γρηγορο περπατημα που ειδικα μετα την γυμναστικη με βαρη εχει μεγαλα αποτελεσματα.Επισης οση δεν κανουν γυμναστικη σε γυμναστηριο καλα θα ειναι να παρουν τους δρομους και να αρχισουν το γρηγορο περπατημα.

10. Υπομονή και επιμονή
Μην βιασεσαι θα τα καταφερεις αρκει να εχεις υπομονη και επιμονη,πρεπει να εισαι δυνατος και να καταφερεις να αντιστεκεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου