Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μπους αποφασίζει για το μέλλον της πολικής αρκούδας

Η επιβίωση της πολικής αρκούδας είναι στα χέρια του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, ο οποίος καλείται να αποφασίσει άμεσα εάν η πολική αρκούδα θα συμπεριληφθεί στα είδη που απειλούνται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η απόφαση αυτή θα είναι καθοριστική για την επιβίωση του αξιαγάπητου ζώου.

Ο χαρακτηρισμός της πολικής αρκούδας ως είδους απειλούμενου από το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα έχει τεράστιες συνέπειες στην αμερικανική πολιτική για την κλιματική αλλαγή, καθώς θα απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια «θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της ύπαρξης» του πανέμορφου θηλαστικού.

Η κυβέρνηση αποφεύγει εδώ και μήνες να λάβει απόφαση για τη μοίρα της πολικής αρκούδας, ωστόσο πριν από δύο εβδομάδες η δικαστής Κλόντια Ουίλκεν αποφάσισε ότι οι διαρκείς αναβολές αποτελούν «παραβίαση του νόμου» και έδωσε διορία στον Μπους να λύσει το θέμα μέχρι την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η επιβίωση της πολικής αρκούδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη πάγου στην επιφάνεια της θάλασσας, ώστε να μπορεί κινείται, να κυνηγάει και να ζευγαρώνει.

Μόνο πέρυσι το καλοκαίρι έλιωσαν περισσότερα από 320.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου - επιφάνεια ίση με δύο φορές την έκταση της Βρετανίας, ενώ οι επιστήμονες ανησυχούν ότι σε δύο δεκαετίες η Αρκτική δε θα έχει καθόλου πάγο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Οι πολικές αρκούδες χρειάζονται τη βοήθειά μας τώρα, και όχι όποτε νιώσει έτοιμη η κυβέρνηση του Μπους», σχολίασε η Κάσι Σίγκελ του Κέντρου Βιοποικιλότητας, που ηγείται του αγώνα για τη σωτηρία του ζώου.


Περιβαλλοντικά Νέα
Βρυξέλλες - "Πράσινη εβδομάδα"
"Έχουμε μόνο έναν πλανήτη", είναι το σύνθημα της "Πράσινης Εβδομάδας" που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες...
περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ο Πλανήτης Γη εκπέμπει σήμα SOS και η ανάγκη παγκόσμιας κινητοποίησης για την διάσωση του...
περισσότερα...

Ο Μπους αποφασίζει για το μέλλον της πολικής αρκούδας
Η επιβίωση της πολικής αρκούδας είναι στα χέρια του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, ο οποίος καλείται να αποφασίσει άμεσα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου