Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Boerboel

To Boerboel είναι ένας μεγαλόσωμος, μυώδης, έξυπνος σκύλος. Η καταγωγή του είναι από την Νότια Αφρική ενώ η φυλή αυτή είναι ακόμα υπό εξέλιξη. Παραμένει άγνωστο το ποιες φυλές διασταυρώθηκαν για να δημιουργηθεί το boerboel αν και μαρτυρίες μιλάνε για μίξη bull mastiff και bull dog εκτός άλλων.

Χαρακτήρας

Το boerboel είναι ένας υπάκουος και ευφυής σκύλος με ισχυρά ένστικτα φύλαξης. Παρόλο το μέγεθος τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά, ειδικά αυτα που γνωρίζει.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μπεζ, καστανό με ή χωρίς πιτσιλιές άλλου χρώματος

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 64-70 cm θηλυκά 59-65 cm

Βάρος: αρσενικά έως 90 kg θηλυκά έως 70 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς. Χρειάζεται κυρίαρχο ιδιοκτήτη.

Χρήσεις

Φύλαξη

Γερμανικός Ποιμενικός

Χαρακτήρας

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι ένας σχετικά μεγαλόσωμος δυνατός σκύλος με ωραίες αναλογίες.Θεωρείται σκύλος εργασίας και είναι θαρραλέος, υπάκουος και πάντα σε επαγρύπνηση. Εξαιρετικά πιστός, με αυτοπεποίθηση και ψηλό δείκτη νοημοσύνης. Άριστα εκπαιδεύσιμος με εξαιρετική ικανότητα μάθησης. Ο γερμανικός ποιμενικός λατρεύει να βρίσκεται με τα μέλη της οικογένειάς του ενώ είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση για να μην γίνει επιθετικός.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο με καφέ και μαύρη μουσούδα.

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 60-65 cm θηλυκά 55-60 cm

Βάρος: 35-40 kg

Προβλήματα

Πιθανά προβλήματα υγείας είναι δυσπλασία, δυσπεψία, επιληψία

Χρήσεις

Φύλαξη, σωματοφυλακή, διάσωση, οδηγός για τυφλούς, σκύλος αστυνομίας

Groenedael (βέλγικος ποιμενικός)

Χαρακτήρας

Το groenedael είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους βέλγικου ποιμενικού. Οι άλλοι 3 είναι το Tervuren, το Malinois και το Laekenois. Το groenedael είναι ένας πολύ κομψός, μυώδης αλλά ευκίνητος σκύλος. Έχει ψηλό δείκτη ευφυίας, είναι υπάκουος, συγκροτημένος με ισχυρά ένστικτα φύλαξης. Χρειάζεται κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία για να μην γίνει ντροπαλός ή ευαίσθητος. Χρειάζεται επίσης εντατική αλλά όχι σκληρή εκπαίδευση μιας και μπορεί να γίνει μη συνεργάσιμος όταν βρεθεί υπό πίεση. Ως σκύλος εργασίας, έχει ανάγκη από αρκετή καθημερινή άσκηση.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο, μαύρο με λευκό στο στέρνο, το πιγούνι ή τις πατούσες.

Τρίχωμα : πυκνό, σχετικα μακρύ αλλά πιο κοντό στα πόδια

Υψος : αρσενικά 61-66 cm θηλυκά 56-61cm

Βάρος: αρσενικά 29-34 kg θηλυκά 27-32 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Χρήσεις

Φύλαξη, σωματοφυλακή, σκύλος αστυνομίας, σκύλος συντροφιάς

Rottweiler

Χαρακτήρας

Το rottweiler είναι ένας πληθωρικός, μυώδης, ευφυής, ογκώδης αλλά αθλητικός σκύλος. Με αξιόπιστο ταμπεραμέντο, και ισχυρά ένστικτα φύλαξης χώρου και προστασίας των οικείων του. Είναι ένας σοβαρός σκύλος με αυτοπεποίθηση αλλά χρειάζεται εκπαίδευση προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτα επιθετικός.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Μαύρο με καφέ κηλίδες στα μάγουλα και τα πόδια

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 61-69 cm θηλυκά 56-63cm

Βάρος: αρσενικά 43-59 kg θηλυκά 38-52 kg

Προβλήματα

Έχει ευπαθείς χιαστούς στα γόνατα, επιρρεπής σε δυσπλασίες. Δυσφορίας σε ψηλές θερμοκρασίες.

Χρήσεις

Φύλαξη χώρου, σωματοφυλακή.

Pitbull Terrier

Χαρακτήρας

Γεροδεμένος και δυνατός. Από τις πιο παρεξηγημένες φυλές. Σε αντίθεση με τις φήμες, αυτός ο σκύλος δεν μισεί τους ανθρώπους ούτε 'τρώει' ανθρώπους. Έχει κάποια θέματα με άλλους σκύλους ή άλλα ζώα αλλά και αυτά αντιμετωπίζονται με κοινωνικοποίηση από πολύ μικρή ηλικία. Το pitbull είναι διασκεδαστικό, πιστό με καλή συμπεριφορά απέναντι σε ενήλικες και σε παιδιά. Υπάκουο, ζωηρό ενώ είναι επίσης θαρραλέος και έξυπνος φύλακας. Χρειάζεται υπεύθυνο ιδιοκτήτη προκειμένου να μην αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Οποιοδήποτε χρώμα είναι αποδεκτό

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : 46-56 cm

Βάρος: αρσενικά 20-50 kg

Προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Σε μερικά έχουν παρατηρηθεί δυσπλασίες, αλλεργία στο γρασίδι, καρδιοπάθειες.

Χρήσεις

Φύλαξη χώρου.

Boxer

Χαρακτήρας

To boxer είναι χαρωπό, παιχνιδιάρικο, ενεργητικό και περίεργο. Με ψηλό δείκτη νοημοσύνης και μεγάλη ικανότητα για εκπαίδευση. Ιδανικό για διαγωνισμούς υπακοής. Βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και δένεται πολύ με την οικογένειά του. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά αλλά και με άλλα ζώα, ακόμα και με τις γάτες. Έχει φυσική προδιάθεση για φύλαξη χώρου και αγαπημένων προσώπων.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Καφέ με άσπρες περιοχές και κοκκινωπές σκιές

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 56-63 cm θηλυκά 53-61cm

Βάρος: αρσενικά 27-32 kg θηλυκά 24-29 kg

Προβλήματα

Κάποιες από τις πιο συχνές ασθένειες είναι καρδιοπάθειες, αλλεργίες στο δέρμα, επιληψία και δυσπλασίες.

Χρήσεις

Φύλαξη, συντροφιά

Labrador Retriever

Χαρακτήρας

Το labrador είναι ένας μεγαλόσωμος, μυώδης σκύλος. Είναι αξιαγάπητος, ευχάριστος με μεγάλη υπομονή. Πανέξυπνος, πιστός, πρόθυμος, πολύ ενεργητικός και παιχνιδιάρης ιδιαίτερα μέσα στο νερό μιας και λατρεύει το κολύμπι. Τα labrador έχουν πολύ αξιόπιστο χαρακτήρα, είναι φιλικά και φανταστικά με τα παιδιά και τους άλλους σκύλους. Μπορεί να γίνει καταστροφικός με διάφορα αντικείμενα αν παραμελείται.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Όλο μαύρο, όλο λευκό, σοκολατί

Τρίχωμα : κοντό

Υψος : αρσενικά 56-61 cm θηλυκά 53-58 cm

Βάρος: αρσενικά 27-34 kg θηλυκά 25-32 kg

Προβλήματα

Δυσπλασίες, προβλήματα όρασης

Χρήσεις

Κυνήγι, ανίχνευση, φύλαξη, ανίχνευση ναρκωτικών, οδηγός τυφλών, διάσωση

YorkShire

Χαρακτήρας

Αυτό το μικρόσωμο σκυλάκι αγνοεί το μέγεθός παντελώς το μέγεθός του. Είναι περιπετειώδες, πολύ ενεργητικό, θαρραλέο, πιστό και πανέξυπνο. Είναι εξαιρετική συντροφιά αλλά επιφυλακτικό με τους ξένους και ίσως επιθετικό σε άλλους σκύλους και μικρά ζώα. Αν του επιτραπεί θα προσπαθήσει να γίνει ο κυρίαρχος του σπιτιού.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Χρυσαφί με μαύρο

Τρίχωμα : πολύ μακρύ

Υψος : 15-17 cm

Βάρος: έως 3,2 kg

Προβλήματα

Κάποια παρουσιάζουν βρογχίτιδα, προβλήματα στην πέψη και προβλήματα με τα δόντια τους. Πτώσεις ή χτυπήματα μπορεί να προκαλέσουν εύκολα σπασίματα λόγω των εύθραυστων κοκάλων τους. Προβλήματα στον τοκετό για τα θηλυκά.

Χρήσεις

Συντροφιά


Chihuahua

Χαρακτήρας

Ένα μικρόσωμο σκυλάκι ιδανικό για συντροφιά. Θαρραλέο, ζωηρό, περήφανο και πανέξυπνο. Έχει ανάγκη από αγάπη και στοργικότητα αλλά μπορεί να γίνει πεισματάρικο και ιδιότροπο αν δεν του επιβληθεί ο ιδιοκτήτης του. Είναι πολύ πιστά και δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους, του οποίου το πρόσωπο τους αρέσει να γλύφουν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι κατάλληλα για παιδιά. Χωρίς κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία μπορεί να γίνουν επιθετικά προς τους ξένους και τα άλλα ζώα.

Σωματικά χαρακτηριστικά

Χρώμα : Οποιοδήποτε χρώμα είναι αποδεκτό

Τρίχωμα : κοντό ή μακρύ

Υψος : 15-23 cm

Βάρος: 1-3 kg

Προβλήματα

Προβλήματα με τον κερατοειδή και γλαύκωμα. Επιρρεπείς στα κρυώματα, άγχος και ρευματισμούς. Τα μωρά chihuahua γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειάζονται καισαρική.

Χρήσεις

Συντροφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου